Agaricus augustus Fr.
Epicrisis systematis mycologici, (Uppsala) :212 (1838) [1836]
19/10/1993DurangoCampa (Pino)
Oharrak:
Tamaina handia har dezakeen txanpinoia da: 15-20 zentimetroko diametroa. Txapela du, eta hankaren azpialdean kolore arre horiko ezkatak, hondo zurixkan. Haragia horiztagoa da txapelean, eta almendra mingotsen usain-zapore berezia du.
Ekologia:
Han-hemenka ageri da ale bakarra edo talde txikian, belar-guneetan, normalean belardi eta larreetako mugetan, koniferoetatik gertu. Uda-amaiera aldean eta udazken-hasieran sortzen da, eta ez da barra-barra aurkitzen.
Jangarritasuna:
Goxoa
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Arrillaga Anabitarte P., 2004, Guía de Champiñones del Pais Vasco y su entorno
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 4
Cappelli A., 1984, Agaricus L.: Fr. - Fungi Europaei 1
Cetto B., 1993, I funghi dal vero - 5
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Iglesias P., 2002-2004, Setas del Parque Natural de Urkiola Vol. - 1
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Marchand A., 1971-1986, Champignons du nord et du midi Vol. - 2
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Palazón F., 2001, Setas para todos
Phillips Roger, 1981, Les champignons
Ruiz J.M. & Ruiz Esteban, 2005, Guía micológica Tomo 3 (Agaricus)
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster