Entoloma incanum (Fr.: Fr.) Hesl.
Nova Hedwigia, 23 :147 (1967)
13/08/2006IurretaCiprés de Lawson
Sinonimoak:
Entoloma enchlorum Lasch
Oharrak:
Txikia eta deigarria da, berde fosforeszentea. Kolore hori duen perretxiko bakarrenetariko da Europan. Txapela zahiduna du; gardenki ildaskatua, eta ez du diametroak ez du 3 cm baino gehiago izaten. Hanka leuna du, berde horizta edo berde urdinxka, batik bat oinarri-aldera. Mizelio zuri kotoitsuz estalita egon ohi da. Sagu-kaka usaina du.
Ekologia:
Uda-amaieran eta udazken-hasieran agertzen da, bakarka edo talde txikiak osatuta, normalean belar-guneetan, bide-ertzetan eta, maiz, Lawson altzifrearen azpian edo inguruetan. Ez da oso ohikoa; arraro samarra da.
Jangarritasuna:
Ezezaguna edo susmagarria
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 4
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 1
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 2
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Noordeloos M.E., 1992-2004, Entoloma s.l. - Fungi Europaei 5
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Palazón F., 2001, Setas para todos
Phillips Roger, 1981, Les champignons
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Vesterholt Jan, 2002, Entoloma subgenus Leptonia (Fungi non delineati 21)
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster