Tylopilus felleus (Bull.: Fr.) Karst.
Revue mycol., Toulouse, 3 :16 (1881)
11/07/2006P.N. IzkiQuercus
Sinonimoak:
Boletus felleus Bull.
Boletus felleus v. roseus Pers.
Boletus fuscescens Karst.
Izen arruntak:
Boleto amargo, camaleón, onddo mingots
Oharrak:
Onddo sendo samarra da, eta batzuetan Edules sekzioko Boletusarekin nahas daiteke. Ale helduen poruek hartzen duten kolore arrosaxka dute bereizgarri, baita hanka osoan duen erretikula markatua eta haragiaren zapore mikatza ere.
Ekologia:
Habitat askotan ageri bada ere, Quercus zuhaitzen edo pagoen azpian agertzen da maizenik, baita Pinus radiata eta izeien azpian ere. Abuztutik urrira agertzen da, eta ez da oso ohikoa gure artean.
Jangarritasuna:
Ezezaguna edo susmagarria
Bibliografia:
Alessio C.L., 1991, Boletus Dill.: L. s.l. - Fungi Europaei 2 y 2a
Bauer C. A., 1982, Los hongos de Europa
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 3
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 1
Chaumeton H., 1985, Guía de los hongos de Europa
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Galli R., 2000, I Boleti
Garnweidner, 1988, Setas
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Grünert H. & Grünert R., 1984, Setas (Guías de la naturaleza)
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 1
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Marchand A., 1971-1986, Champignons du nord et du midi Vol. - 1
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Muñoz J. A., 2005, Boletus Dill.: L. s.l. - Fungi Europaei 2b
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Phillips Roger, 1981, Les champignons
Ruiz J.M., 1997, Guía micológica Tomo 1 (Boletaceas)
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Sin autor, 1980, Las setas de la A a la Z Vol. - 1
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster