Cantharellus friesii Quél.
Champs Jura Vosges, 1 :191 (1872)
---
Sinonimoak:
Cantharellus miniatus Fayod
Oharrak:
Cantharellus cibarius espeziearen ezaugarri morfologikoak ditu. Makroskopikoki, ordea, badu desberdintasunik: txikiagoa da (txapelak ez du 4 cm-ko diametroa gainditzen), kolore laranjagoa du, eta himenioaren tolesturak orri formakoak dira.
Ekologia:
Udan eta udazken-hasieran agertzen da, haritzez, pagoz eta urkiz osatutako basoetan. Taldean sortzen da, bere generoko gainerako espezieak bezala; ez, dena den, benetako zizahoria bezain maiz.
Jangarritasuna:
Goxoa
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bauer C. A., 1982, Los hongos de Europa
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 2
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 1
Grünert H. & Grünert R., 1984, Setas (Guías de la naturaleza)
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 1
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 3
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Sin autor, 1980, Las setas de la A a la Z Vol. - 1
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster