Stropharia aurantiaca (Cooke) Orton
Journal of the Agric. Hokkaido Imper. Univ., 43 :267 (1938)
07/11/2003DurangoTerreno inculto (Pinos)
Sinonimoak:
Hypholoma aurantiaca J. Faus
Oharrak:
Stropharia espezie ederra da. Txapelak kolore gorri polita du, eta ezkatak ertzean; orriak gris argiak dira gaztetan eta gris morexka heldutan. Hanka zurixka du, ezkatatsu samarra erdialdetik behera. Oinarrian kolore gorriztak ditu, eta gortina formako eraztun leuna.
Ekologia:
Udazkenean agertzen da batik bat, euri mardulen ostean, humus ugariko tokietan, bide-bazterretan edo osinen artean, bakarka nahiz taldean. Espezie arraroa bada ere, azken urteotan maizago ikusi da.
Jangarritasuna:
Ezezaguna edo susmagarria
Bibliografia:
Cetto B., 1993, I funghi dal vero - 5
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Phillips Roger, 1981, Les champignons
Picón R.M., Undagoitia J., Fernández J. & Fernández R., 2004, Macromicetos de la Res. de la Biosfera de Urdaibai
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster