Ramaria botrytis (Pers.: Fr.) Ricken
Vademecum für Pilzfreunde :253 (1918)
29/08/1994P.N. UrkiolaHaya
Sinonimoak:
Clavaria rielii Boud.
Ramaria acroporphyrea
Oharrak:
Atzaparrek, enbor haragitsuetatik abiatuta, koral formako fruitu-gorputz oso adarkatuak sortzen dituzte. Espezie hau oso erraz ezagut daiteke, begiratu hutsean, adarren krema kolorearen eta muturren kolore arrosa edo ubelaren arteko kontrastearengatik. Kontraste hori oso nabarmena da ale gazteetan; izan ere, ale helduetan, koloreak berdintzeko joera hartzen du. Kontuz ibili behar da espezie toxikoekin ez nahasteko (adibidez Ramaria formosa espeziarekin).
Ekologia:
Abuztutik urrira agertzen da, batik bat pagadietan, lerroak edo talde txikiak sortuta. Urri agertzen da gure eskualdean.
Jangarritasuna:
Goxoa
Bibliografia:
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 2
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 2
Chaumeton H., 1985, Guía de los hongos de Europa
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Franchi P. & Marchetti M., 2001, Introduzione allo estudio del genere Ramaria
Grünert H. & Grünert R., 1984, Setas (Guías de la naturaleza)
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 1
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Marchand A., 1971-1986, Champignons du nord et du midi Vol. - 1
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Palazón F., 2001, Setas para todos
Phillips Roger, 1981, Les champignons
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Sin autor, 1980, Las setas de la A a la Z Vol. - 1
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster