Omphalotus illudens (Schw.) Sacc.
Sydowia, Beih., 8 :106 (1979)
16/08/1988DurangoRoble americano
Sinonimoak:
Clitocybe illudens
Izen arruntak:
Seta de olivo, apo-ziza
Oharrak:
Ez da espezie hau Cantharellus cibarius espeziearekin nahasi behar. Oraingo honek orri estuagoak eta dekurrenteak ditu, eta kolore laranja bizikoa da atal guztietan ?argixeagoa hankan. Orriek lumineszentzia sortzen dute ilunpetan.
Ekologia:
Espezie egurtarra da; taldeak osatzen ditu, eta taldekideek askotan hanken oinarria elkarri lotuta edukitzen dute. Quercus generoko espezieen motzondoetan edo sustraietan ageri ohi da. Batik bat udan ernamuintzen da, eta nahiko espezie arraroa da geurean.
Jangarritasuna:
Toxikoa
Bibliografia:
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 1
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Palazón F., 2001, Setas para todos
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster