Mitrula paludosa Fr.: Fr.
Syst. mycol., (Lundae), 1 :491 (1821)
---
Sinonimoak:
Mitrula phalloides
Oharrak:
Haragi urtsuko Askomizete berezi eta polita da, hanka zuri eta zeharrargikoa. Burua hanpatua edo obalatua da, kolore hori edo laranjatsukoa; ale helduetan, burua hutsik egoten da.
Ekologia:
Izen espezifikoak adierazten duenez, leku heze-hezeetan edo putzutsuetan bizi da, Sphagnumaren artean edo hostogalkorren nahiz koniferoen hosto ustelduen artean, horietaz elikatzen baita. Batik bat udaberrian agertzen da; inoizka uda edo udazkenean. Ez da oso espezie arrunta.
Jangarritasuna:
Baliorik gabekoa
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 1
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 2
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Iglesias P., 2002-2004, Setas del Parque Natural de Urkiola Vol. - 1
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 2
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 2
Phillips Roger, 1981, Les champignons
Picón R.M., Undagoitia J., Fernández J. & Fernández R., 2004, Macromicetos de la Res. de la Biosfera de Urdaibai
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 1
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster