Leccinum crocipodium (Let.) Watl.
Transactions and Proceedings of the Botanical Society of Edinburgh, 39(2) :200 (1961)
12/08/1996P.N. UrkiolaRoble
Sinonimoak:
Boletus nigrescens Richon & Roze
Boletus rimosus Vent. ss. Kall.
Boletus tesellatus ss. Gill.
Boletus velenovskyi Smotl.
Oharrak:
Erraz identifikatzen da Leccinum hau: kolore laranja edo hori nabarreko txapelaren kutikulari begiratu besterik ez dago. Kutikula hori erraz zartatzen zaie ale helduei. Poro horiztak ditu; ebakitakoan, haragia zurixka da, baina gero arrosa bilakatzen da, ondoren ubeldu, eta azkenik belztu egiten da. Leccinum lepidum espeziearen antzekoa da.
Ekologia:
Udako espeziea da: abuztu-irailetan agertzen da batik bat, eta inoiz edo behin urrian. Dirudienez, haritzak ditu bereziki gogoko, eta familia txikiak osatu ohi ditu bertan. Nahiko espezie arrunta da gure inguruan.
Jangarritasuna:
Jangarria
Bibliografia:
Alessio C.L., 1991, Boletus Dill.: L. s.l. - Fungi Europaei 2 y 2a
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 3
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 2
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Galli R., 2000, I Boleti
Iglesias P., 2002-2004, Setas del Parque Natural de Urkiola Vol. - 1
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 2
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Marchand A., 1971-1986, Champignons du nord et du midi Vol. - 3
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Muñoz J. A., 2005, Boletus Dill.: L. s.l. - Fungi Europaei 2b
Phillips Roger, 1981, Les champignons
Picón R.M., Undagoitia J., Fernández J. & Fernández R., 2004, Macromicetos de la Res. de la Biosfera de Urdaibai
Ruiz J.M., 1997, Guía micológica Tomo 1 (Boletaceas)
Sin autor, 1980, Las setas de la A a la Z Vol. - 1
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster