Laccaria fraterna (Cooke & Massee ex Saccardo) Pegler
Australian Journal of Botany, Supplementary Series, 13 :332 (1956)
22/11/2004DurangoEucaliptos
Sinonimoak:
Laccaria lateritia Malç.
Laccaria ohiensis (Mont.) Sing.
Oharrak:
Laccaria generoko espezie exotikoa da: kolore gorri bizi samarra du ?laranjatsuagoa eguraldia lehorra denean? eta gardentasunaren bidez ildaskatutako txapela. Espeziea behar bezala sailkatzeko, beharrezkoa izan daiteke ikerketa mikroskopikoa egitea (basidio bisporikoak ditu); nolanahi ere, habitat zehatza duenez, nahikoa izan daiteke ezaugarri hori sailkapen egokia burutzeko.
Ekologia:
Eukaliptoetan, jatorriz Ozeaniakoak diren zuhaitzetan besterik ez da agertzen; zenbait iturriren arabera, akazien azpian ere ager daiteke. Arraroa du gure inguruan, habitat zehatz horretan besterik ez delako hazten, baina hazten den tokian oparo hazten da, ale ugariko taldeetan. Udan eta udazken-hasieran agertzen da, haritzez, pagoz eta urkiz osatutako basoetan.
Jangarritasuna:
Baliorik gabekoa
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 3
Cetto B., 1994, I funghi dal vero - 6
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 2
Picón R.M., Undagoitia J., Fernández J. & Fernández R., 2004, Macromicetos de la Res. de la Biosfera de Urdaibai
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster