Armillaria mellea (Vahl: Fr.) Kumm.
Der Führer in die Pilzkunde, (Zwickau) :134 (1871)
---
Sinonimoak:
Armillariella mellea (Vahl: Fr.) Karst.
Izen arruntak:
Armillaria color miel, bizkarroi
Oharrak:
Parasito asko dituen espezie bat da. Gure basoetan oso ugaria, eta oso arriskutsua, zuhaitz mota guztiei erasotzeagatik. Kolorez alda daiteke, ezti-hori kolorekoa, marroiarekin, txapelean eskama txikiak dituelarik, lamina decurrenteak eta horizkak ditu, hanka luzea eta fibratsua eraztun iraunkorrarekin. Gordinik jaten bada toxikoa da, baina egozi eskero jangarria. Bere kontsumoa ez da gomendagarria.
Ekologia:
Udazkenean gehienbat, zuhaitz gaixoetan sorta handiak osatuz agertzen da.
Jangarritasuna:
Jangarria
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bauer C. A., 1982, Los hongos de Europa
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 3
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 1
Chaumeton H., 1985, Guía de los hongos de Europa
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
García Rollán M., 1984, Setas de los arboles
Garnweidner, 1988, Setas
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Grünert H. & Grünert R., 1984, Setas (Guías de la naturaleza)
Iglesias P., 2002-2004, Setas del Parque Natural de Urkiola Vol. - 1
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 1
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Marchand A., 1971-1986, Champignons du nord et du midi Vol. - 1
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Moreno B., Gómez J., Jiménez J.F. & Infante F., 1996, Setas de Andalucia
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Palazón F., 2001, Setas para todos
Phillips Roger, 1981, Les champignons
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Sin autor, 1980, Las setas de la A a la Z Vol. - 1
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster