Pseudoclitocybe cyathiformis (Bull.: Fr.) Sing.
Mycologia, 48 :725 (1956)
16/12/2004OletaCiprés de Lawson
Sinonimoak:
Clitocybe cyathiformis
Omphalia cyathiformis
Oharrak:
Tamaina ertain handiko espezia da. Txapelak inbutu edo kopa forma tipikoa du; kolore marroi grisaxka edo txokolate marroia du; hanka ere antzeko kolorekoa da, eta erretikulu formako zuntz zurixkez estalita dago. Orri makur beix edo grisak ditu.
Ekologia:
Gehienetan, udazken-amaieran ernamuintzen bada ere, neguan ere topa daiteke, eta talde oparoak osatu ohi ditu. Espezie saprofitoa da, eta koniferozko nahiz hostogalkorrezko basoetako humus ugariko guneetan bizi ohi da, baita larre hezeetan edota bide nahiz errepideen bazterretan ere. Espezie arrunta da.
Jangarritasuna:
Baliorik gabekoa
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bauer C. A., 1982, Los hongos de Europa
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 3
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 1
Chaumeton H., 1985, Guía de los hongos de Europa
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
García Rollán M., 1984, Setas de los arboles
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Iglesias P., 2002-2004, Setas del Parque Natural de Urkiola Vol. - 2
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 2
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Phillips Roger, 1981, Les champignons
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster