Fuligo septica (L.) Wiggers
Prim. fl. holsat., (Kiliae) :112 (1780)
03/07/2002P.N. UrkiolaPicea abies
Oharrak:
Mixomizeto ?erdi-animalia erdi-onddo? ohikoena da (ikus ataleko Lycogala epidendrum oharrak). Kolore hori polit deigarria du. Gainazal ?krispatuko? masa lirdingatsuak osatzen ditu substratuaren gainean, eta bertan garatzen da, modu irregularrean eta zentimetro bat edo biko lodiera hartuta. Helduaroan, esporazko masa hautseztatu nabartsua bihurtzen da.
Ekologia:
Koniferoen nahiz hostogalkorren basoetan agertzen da; normalean, hondar zurkaretan, baita orbeletan edo goroldiotan ere. Udaberri erdialdetik udazken-hasierara ernamuintzen da, eta, hauskorra denez, euriteen osteko eguraldi bareko egunetan sortzen da.
Jangarritasuna:
Baliorik gabekoa
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 1
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Grünert H. & Grünert R., 1984, Setas (Guías de la naturaleza)
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 1
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 3
Moreno B., Gómez J., Jiménez J.F. & Infante F., 1996, Setas de Andalucia
Palazón F., 2001, Setas para todos
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Sin autor, 1980, Las setas de la A a la Z Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster