Cordyceps ophioglossoides (Ehrenb.: Fr.) Link
Handbuck zur Erkennung der Nutzbarsten und am Häufigsten Vorkommenden Gewächse, (Berlin), 3 :347 (1833)
08/08/1988P.N. UrkiolaRoble
Oharrak:
Txotx edo danbor-makila forma du; marroia da, eta ilunduz doa denboran aurrera egin ahala, beltzaxka izan arte. Hanka oliba kolorekoa du, eta oinarri horizta; oinarri horretatik errotxo horiak atera, eta parasitatutako Elaphomyces espezieko karpoforora iristen dira.
Ekologia:
Perretxiko ostalariaren mende daude, eta normalean uda-aldean agertzen dira, haritzen azpian. Espezie arraro samarra da, agian, txikia izanda eta kolore hitsak edukita oharkabean igaro daitekeelako. Talde txikiak osatzen ditu.
Jangarritasuna:
Baliorik gabekoa
Bibliografia:
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 1
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 1
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
De Diego Calonge F., 1979, Setas (Hongos) Guía ilustrada
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 3
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Phillips Roger, 1981, Les champignons
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 1
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster