Exidia truncata Fr.: Fr.
Syst. mycol., (Lundae), 2 :224 (1822)
29/03/2004P.N. UrkiolaMadera de roble
Oharrak:
Espezie likatsua da, botoi formakoa gaztetan, eta enbor koniko formakoa helduaroan. Marroi iluna edo beltzaxka da; zati ernalkorra distiratsuagoa du, eta pikortatze beltzak ditu; zati ernalezinak, berriz, itxura ilaundua du. Garapenaren lehen aldietan, Bulgaria inquinans espeziarekin nahas daiteke (egurretan bizi den askomikotinoa).
Ekologia:
Hezetasun-egoera egokia denean edozein urte-sasoitan ager badaiteke ere, neguan eta udaberri-hasieran agertzen da gehien, batik bat Quercus generoko espezieen enbor edo adar hiletan, taldeak osatuta askotan. Nahiko ohikoa da gure inguruan.
Jangarritasuna:
Baliorik gabekoa
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 2
Cetto B., 1993, I funghi dal vero - 5
Chaumeton H., 1985, Guía de los hongos de Europa
García Rollán M., 1984, Setas de los arboles
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 2
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 3
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 3
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster