Daedaleopsis confragosa v. tricolor (Bull.: Fr.) Bond. & Sing.
:571 (1953)
17/08/1994P.N. UrkiolaMadera de caducifolio
Sinonimoak:
Daedalea tricolor
Lenzites tricolor (Bull.: Pers.) Fr.
Oharrak:
Nahiko erraz bereizten da besteengandik, txapelean hiru kolore-gune dituelako; hain zuzen ere, bereizgarri horri zor dio izena. Argazkiaren behealdean, eskuinean dagoen alean argi ikusten da ezaugarri hori. Himenioak poro luzangak ditu: labirintu edo lamela formakoak, Lenzites generokoak bezalaxe.
Ekologia:
Udan eta udazkenean ateratzen da, deskonposizioan dagoen zuhaitz hostogalkorren egurretan, batik bat fruta-arbolen egurretan. Tipo barietatea baino askoz urriago ageri da, eta nahiko arroa da gure eskualdean.
Jangarritasuna:
Baliorik gabekoa
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bernicchia A., 2005, Polyporaceae s.l. - Fungi Europaei 10
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 2
Cetto B., 1979, Guía de los hongos de Europa - 3
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 2
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Marchand A., 1971-1986, Champignons du nord et du midi Vol. - 3
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 3
Palazón F., 2001, Setas para todos
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster