Clitocybe clavipes (Pers.: Fr.) Kumm.
Der Führer in die Pilzkunde, (Zwickau) :124 (1871)
09/10/1999DurangoPinus radiata
Oharrak:
Oinaren iltze edo borra forma da espezie honen ezaugarria. Hanpatu samarra da eta oinak nahiz txapelak antzeko kolorea dute, gris-horixka edo beltzarana, ertz argiagoarekin. Xaflak oso dekurrenteak dira, lodiak, estuak, orrixkekin. Krema kolorekoak edo horixkak dira. Haragia biguna da, hanpatua bai oinean bai txapelerako luzapenean. Kolore horixka du, fruta-usain apalarekin eta zapore atseginarekin. Erdipurdiko jangarria da.
Ekologia:
Udan ernamuintzen da, hostogalkorren basoetan; udazkenean, berriz, koniferoen basoetan.
Jangarritasuna:
Baliorik gabekoa
Bibliografia:
Bauer C. A., 1982, Los hongos de Europa
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 3
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 1
Chaumeton H., 1985, Guía de los hongos de Europa
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Garnweidner, 1988, Setas
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Grünert H. & Grünert R., 1984, Setas (Guías de la naturaleza)
Iglesias P., 2002-2004, Setas del Parque Natural de Urkiola Vol. - 1
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 2
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Phillips Roger, 1981, Les champignons
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Sin autor, 1980, Las setas de la A a la Z Vol. - 1
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster