Daedaleopsis confragosa (Bolt.: Fr.) Schroet.
Krypt.-Fl. Schlesien, Pilze, (Breslau), 3 :492 (1888)
16/09/2003P.N. UrkiolaMadera de caducifolio
Sinonimoak:
Daedalea confragosa Bolt.
Trametes confragosa Jorst.
Trametes rubescens Alb. & Schwein.: Fr.
Oharrak:
Zirkulu-erdi edo mentsula forma du, eta 15 cm-tik gorako diametroa izan dezake. Kolore nabar argikoa da, eta lerro zentrokide nabar ilun edo nabar gorriak ditu; era berean, burdina-koloreko orbanak ditu, egurrarekiko loturan. Gainazala erradialki zimurtuta egoten da. Kolore griseko poro handi samar eta irregularrez osatutako himenioa du.
Ekologia:
Uda-erdialdetik udazken-erdialdean agertu ohi da, zenbait zuhaitz hostogalkorren enbor edo adar hiletan; talde oparoak osatuta, zenbaitetan. Ugaria da gure ikerketa-esparruan.
Jangarritasuna:
Baliorik gabekoa
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bernicchia A., 2005, Polyporaceae s.l. - Fungi Europaei 10
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 2
Cetto B., 1979, Guía de los hongos de Europa - 3
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
García Rollán M., 1984, Setas de los arboles
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 1
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Marchand A., 1971-1986, Champignons du nord et du midi Vol. - 3
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 3
Phillips Roger, 1981, Les champignons
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster