Lactarius quieticolor Romagn.
Revue Mycol., Paris, 23(3) :280 (1958)
03/10/2004DurangoPinus radiata
Oharrak:
Lactarius espezie hau Lactarius deliciosus perretxikoa delakoan jasotzen eta kontsumitzen da. Oraingo honek baina, tamaina txikiagoa du, kolore hitsagoa, tonu grisekin. Gainazala lausoduna da ale gazteetan, eta latexa laranja izatetik ardo-kolorekoa izatera igaroko da, berde bilakatu aurretik. Bi espezieen arteko nahaste horrek ez du garrantzi berezirik, honako espezie hau ere jangarria baita, kalitate txikiagokoa izan arren.
Ekologia:
Pinudietan egoten dira, irailetik azarora; Lactarius deliciosus espeziea baino ohikoagoa da eta ugariagoa da.
Jangarritasuna:
Jangarria
Bibliografia:
Basso Mª Teresa, 1999, Lactarius Pers. - Fungi Europaei 7
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 6
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Iglesias P., 2002-2004, Setas del Parque Natural de Urkiola Vol. - 1
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Marchand A., 1971-1986, Champignons du nord et du midi Vol. - 6
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Palazón F., 2001, Setas para todos
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster