Lactarius pubescens (Schrad.) Fr.
Epicrisis systematis mycologici, (Uppsala) :335 (1838)
30/09/1994DurangoAbedul
Sinonimoak:
Lactarius albus Blum
Lactarius blumii Bon
Lactarius cilicioides Fr. ss. Konr. & Maub., Neuhoff
Oharrak:
Lactarius torminosus espeziearen antz handi samarra daukanez, garai batean haren barietatetzat jo zen. Espezie hau, baina, txikiagoa eta zurixka da; tonu arrosatsuko kolore zurixka du txapelean, eta ez du gune zentrokiderik.
Ekologia:
Urkien azpian eta udazkenean besterik ez da ageri; talde ugariak edo lerroak sor ditzake, eta berez gure artean oso espezie arrunta ez bada ere, Durangoko hiri-erdialdean landatutako urkien azpian agertzen da.
Jangarritasuna:
Ezezaguna edo susmagarria
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Basso Mª Teresa, 1999, Lactarius Pers. - Fungi Europaei 7
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 6
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 2
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 2
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Marchand A., 1971-1986, Champignons du nord et du midi Vol. - 6
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 2
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Palazón F., 2001, Setas para todos
Phillips Roger, 1981, Les champignons
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Sin autor, 1980, Las setas de la A a la Z Vol. - 2
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster