Inocybe calamistrata (Fr.: Fr.) Gillet
Hyménomycètes :513 (1874)
21/10/1998GaraiPinus radiata
Sinonimoak:
Inocybe hirsuta (Lasch: Fr.) Quél. ?
Inocybe praetermissa Karst.
Izen arruntak:
Inocibe de pie azulado, inozibe zolaurdin
Oharrak:
Nahiko ongi bereizten da, bai txapelaren oliba nabar koloreari esker bai ezkata hirtei ?estuagoak erdialdean? esker. Hankak kolore argiko ezkatak ditu hondo ilunean, eta behealdearen erdia edo herena tonu berde urdinxka berezi-berezikoa du.
Ekologia:
Udazkeneko espeziea da, eta normalean taldean ageri ohi da urri-azaroetan, koniferozko (batik bat pinuzko) basoetan; hala, oso ohikoa da gure inguruko Pinus radiata basoetan.
Jangarritasuna:
Ezezaguna edo susmagarria
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 5
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 1
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Iglesias P., 2002-2004, Setas del Parque Natural de Urkiola Vol. - 2
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 2
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Phillips Roger, 1981, Les champignons
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster