Hebeloma radicosum (Bull.: Fr.) Ricken
Die Blätterpilze :115 (1911)
02/10/1994DurangoCastaño
Sinonimoak:
Myxocybe radicosa
Pholiota radicosa (Bull.: Fr.) P. Kumm.
Izen arruntak:
Hebeloma radicante, arbiki erroduna
Oharrak:
Hebeloma generoaren barnean, eraztuna duen espezie bakarra denez, erraz identifikatzen da, are errazago, gainera, almendra mingotsen usain bereziari edo sustrai luze modura lurzoruan hondatzen den hanka ezkatatsuari erreparatzen bazaio.
Ekologia:
Udazkenaren lehen erdialdean ernamuintzen da batik bat, bakarka edo talde txikietan, eta gaztainondoak eta haritzak ditu bereziki gogoko. Ez da oso ohikoa, baina ezta arraro-arraroa ere.
Jangarritasuna:
Ezezaguna edo susmagarria
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 5
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 1
Chaumeton H., 1985, Guía de los hongos de Europa
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
García Rollán M., 1984, Setas de los arboles
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Grünert H. & Grünert R., 1984, Setas (Guías de la naturaleza)
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 1
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Palazón F., 2001, Setas para todos
Phillips Roger, 1981, Les champignons
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Vesterholt J., 2005, The genus Hebeloma (Fungi of Northern Europe 3)
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster