Suillus grevillei (Klotzsch: Fr.) Sing.
Lilloa, 22 :657 (1951) [1949]
31/05/2002P.N. UrkiolaAlerce
Sinonimoak:
Boletus decurrens Schum.
Boletus flavus p.p.
Boletus pulchellus Fr.
Boletus theclae Schulz.
Suillus elegans (Schum.) Snell.
Izen arruntak:
Boleto elegante de alerce, onddo apain
Oharrak:
Oro har, kolore laranja polita du (ale batzuetan hori limoia izan daiteke, eta zahartzaroan marroia). Txapelaren kutikula distiratsua da eta lirdingatsu samarra. Mintzeko eraztuna darama hankan.
Ekologia:
Laritzen inguruan besterik ez da agertzen, eta urtean hainbat aldiz ager daiteke, udaberri-erdialdetik udazken bete-betera. Ugaria da gure inguruan; hala, laritza topatzen badugu, seguruenik perretxiko-espezie hau ere aurkituko dugu bertan. Talde oparoak sortu ohi ditu.
Jangarritasuna:
Baliorik gabekoa
Bibliografia:
Alessio C.L., 1991, Boletus Dill.: L. s.l. - Fungi Europaei 2 y 2a
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Bauer C. A., 1982, Los hongos de Europa
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 3
Cetto B., 1978, Guía de los hongos de Europa - 1
Chaumeton H., 1985, Guía de los hongos de Europa
Courtecuisse R., 2000, Photo-guide des Champignons D'Europe
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
De Diego Calonge F., 1979, Setas (Hongos) Guía ilustrada
Galli R., 2000, I Boleti
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Gerrit J. Keizer, 2000, La enciclopedia de las setas
Grünert H. & Grünert R., 1984, Setas (Guías de la naturaleza)
Iglesias P., 2002-2004, Setas del Parque Natural de Urkiola Vol. - 1
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 1
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Marchand A., 1971-1986, Champignons du nord et du midi Vol. - 1
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Muñoz J. A., 2005, Boletus Dill.: L. s.l. - Fungi Europaei 2b
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Phillips Roger, 1981, Les champignons
Ruiz J.M., 1997, Guía micológica Tomo 1 (Boletaceas)
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Sin autor, 1980, Las setas de la A a la Z Vol. - 1
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster