Agaricus impudicus (Rea) Pilát
Klic. urc. Hub hrib. bedl. :403 (1951)
16/09/2002GaraiConíferas
Sinonimoak:
Agaricus variegans Møll.
Psalliota brunneola J. Lange
Psalliota variegata Møll.
Oharrak:
Agaricus silvaticus espeziearen antzeko itxura du, baina baditu zenbait ezaugarri berezi, hala nola, txapeleko ezkaten kolore nabar zikina, haragiaren kolorea (ez da odol gorri kolorekoa) eta usain desatsegin samarra (Scleroderma espezieko perretxikoen antzeko usaina).
Ekologia:
Uda-amaieran eta udazkenean agertu ohi da, pinu-basoetan. Nahiko multzo oparoak sortu ohi dituzte, askotan pinu-orratzen geruzaren azpian muinotxoak eratuta. Nahiko arrunta da, seguruenik gure inguruko basoko Agaricus ugariena.
Jangarritasuna:
Jangarria
Bibliografia:
Arrillaga Anabitarte P., 2004, Guía de Champiñones del Pais Vasco y su entorno
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Cappelli A., 1984, Agaricus L.: Fr. - Fungi Europaei 1
Cetto B., 1983, Guía de los hongos de Europa - 4
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
Laskibar & Palacios, 1995, Perretxikuak (Hongos)- Tomo - 1
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 2
Ruiz J.M. & Ruiz Esteban, 2005, Guía micológica Tomo 3 (Agaricus)
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster