Agaricus silvicola (Vitt.) Sacc.
Ann. Rep. N. Y. state Mus., 23 :97 (1887)
08/10/2007LegutianoPiceas
Sinonimoak:
Psalliota flavescens (Gill.) Rea
Izen arruntak:
Champiñón anisado, anis azpibeltz
Oharrak:
Urratuaren edo ebakiaren ondoren, horiztatzeko joera du, nahiz eta berehala ez gertatu. Anis usaina du; hanka erraboiltsu samarra. Agaricus arvensis espeziearen antzekoa da, baina, horrek ez bezala, planta lirainagoa du, txapel zetaduna duelako eta basoaren barnean hazten delako.
Ekologia:
Izenak adierazten duenez, basoen barnean edo haren inguruetan agertzen da, baso hostogalkorretan nahiz koniferoen basoetan, eta udazkena da bere sasoia. Bakarka edo talde txikitan irten ohi da, eta ez da oso arrunta gure eskualdean.
Jangarritasuna:
Goxoa
Bibliografia:
Aranzadi, 1971-1987, Setas del Pais Vasco (Láminas)
Arrillaga Anabitarte P., 2004, Guía de Champiñones del Pais Vasco y su entorno
Bauer C. A., 1982, Los hongos de Europa
Bon M., 1987, Guía de campo de los Hongos de Europa
Breitenbach & Kränzlin, 1986-2005, Champignons de Suisse Tomo - 4
Cappelli A., 1984, Agaricus L.: Fr. - Fungi Europaei 1
Cetto B., 1979, Guía de los hongos de Europa - 3
Chaumeton H., 1985, Guía de los hongos de Europa
Courtecuisse R. & Duhem B., 2000, Guide des Champignons de France et D'Europe
De Diego Calonge F., 1979, Setas (Hongos) Guía ilustrada
Gerhardt, Vila & Llimona, 2000, Hongos de España y de Europa
Grünert H. & Grünert R., 1984, Setas (Guías de la naturaleza)
Llamas B. & Terrón A., 2003, Atlas fotográfico de los hongos de la P. Ibérica
Lotina R., 1985, Mil setas ibéricas
Marchand A., 1971-1986, Champignons du nord et du midi Vol. - 1
Mendaza R. & Diaz Montoya, 1987, Las setas
Mendaza R. & Díaz Montoya, 1994, Las setas en la naturaleza Tomo - 1
Moreno B., Gómez J., Jiménez J.F. & Infante F., 1996, Setas de Andalucia
Pacioni G., 1980, Guía de hongos
Palazón F., 2001, Setas para todos
Peña Santa Cruz, 1993, 100 Setas de Bizkaia
Phillips Roger, 1981, Les champignons
Picón R.M., Undagoitia J., Fernández J. & Fernández R., 2004, Macromicetos de la Res. de la Biosfera de Urdaibai
Ruiz J.M. & Ruiz Esteban, 2005, Guía micológica Tomo 3 (Agaricus)
S.C.M., 1982-2003, Bolets de Catalunya (Láminas)
Varios autores., , Nordic Macromycetes Vol. - 2
Gutxitan edo EsporadikoaArruntaArrunt samarraUgaria
Zerrendara Itzuli
© Copyright 2003-2019
Errotari talde mikologikoa
e-mail: webmaster